A halhatatlanság országába kalauzolták a Partiumi Magyar Napok legkisebbjeit

A csütörtök délelőtt sem maradhatott bábszínházi előadás nélkül a Partiumi Magyar Napokon, a szatmárnémeti Tűzoltótorony tövében összegyűlt népes közönség várva várta a legújabb mesét.

A zsámbéki Fabók Mancsi Bábszínház előadása nem okozott csalódást nekik, hiszen a Szatmárnémetiben korábban már két előadással is fellépő magyarországi művésznő és alkotótársa, Keresztes Nagy Árpád igazi csemegével örvendeztette meg őket.

A bábokkal előadott népmese, amely egyébként a Bábszínházak X. Találkozójának díjazott előadása volt, a magyar nyelvterület gazdag népmesekincséből választott témát: szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárta kis nézői elé. A mese főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet, azaz a Halhatatlanság Országa? Erre keresett választ a mesében szereplő királyfi, céljának eléréséért pedig számtalan gyerek szurkolt a 15 PMN egyik leghangulatosabb helyszínén Szatmárnémeti történelmi városközpontjának szívében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?