Új klipet készít a Taxi, Grigore Leșe nélkül

"Tiszteletben tartjuk Grigore Leșe úr döntését, miszerint nem kíván a „Despre smerenie" (Az alázatról) című videoklipünkben szerepelni. Ezért töröljük a klipet a YouTube-ról és húsvét után (az ortodox húsvét május elsején lesz – szerk. megj.) egy új változatot fogunk megjelentetni, amelyben Leșe úr már nem szerepel” – írta ki a Taxi együttes facebook-oldalára, miután a román népdalénekes azt nyilatkozta: nem volt tisztában vele, mihez adja az arcát és hangját, amikor elvállalta, hogy szerepel a klipben. 

Mindenki megnyugtatására hozzáteszik, hogy nem fognak meghátrálni, nem gondolják meg magukat, sőt, erősen hisznek a szám üzenetében.

Grigore Leșe (képünkön) állítását különben a Taxi tagjai azzal cáfolták meg a nyilvánosság előtt, hogy közzétették levelezésüket, amelyből egyértelműen kiderül: a szám egész szövegét elküldték a népdalnoknak, és azok listáját is, akik már beleegyeztek, hogy szerepelni fognak a klipben. A stúdióban, felvétel előtt, megtekintette és meghallgatta az addigi felvételeket is. 

A videó, aminek teljes magyar fordítását itt olvashatja, óriási felzúdulást keltett és erősen megosztotta a romániai társadalmat, de még a görögkeleti klérust is. Se szeri, se száma a hozzászólásoknak, véleményeknek, pro és kontra érveléseknek.

Dan Teodorescu, a Taxi együttes klipben is szereplő tagja is kénytelen volt meglehetősen szájbarágósan pontosítani, mit is akart mondani Az alázatról című dallal. Elmagyarázza, hogy ő maga is keresztény, a klip pedig nem állítja, hogy a Román Nemzet Megváltásának Katedrálisában nem lesz ott az Isten, „mert szent meggyőződésem, hogy Isten mindenhol ott van” – írja a zenész. Ha van kiáltvány-jellege a dalnak, akkor a kiáltvány semmiképpen sem a katedrális ellen szól, hanem ez az üzenete: „a gőgnek és hivalkodásnak nincs köze a valláshoz” – teszi hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?