Már lehet jelentkezni a TIFF helyi versenyére

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) idén is meghirdeti a kolozsvári filmek fesztiválját. Mindenki benevezhet, aki Kolozsváron vagy Kolozs megye bármely más településén él, alkot, tanul.

A 2015. június 8. és 2016. április 30. között készült, maximum 30 perc hosszúságú filmeket április 30-áig lehet beküldeni digitális formátumban, a következő technikai követelményeknek téve eleget: Quick time, FullHD - 1920 x 1080, Codec h264 vagy mpeg2, Data rate 15 - 20 mbs, Stereo aac.

A jelentkezési ív és a szabályzat egyébként itt olvasható román nyelven

A filmeket a következő címre kell elküldeni: TIFF Ház, Egyetem utca 6., Kolozsvár. (Casa TIFF, Str. Universității, nr. 6, Cluj-Napoca)

Nem versenyezhet olyan alkotó, aki a TIFF korábbi versenyein már több mint kétszer nyert díjat.

A TIFF-vetítésekre beválogatott filmek címeit legkésőbb május 20-áig közzéteszik a szervezők. A legjobb alkotásokat külön rendezvényen vetítik majd le a fesztivál ideje alatt. A legjobb filmet egy háromtagú zsűri választja majd ki, az Ecsetgyár pedig különdíjat ad át. Tavaly a helyi verseny fődíját Bán József Kelj fel és járj! című alkotása kapta, az Ecsetgyár különdíját Sofia Iulia Nelega vehette át Sorin című mozijáért.

A TIFF idén május 27-én kezdődik és június 5-éig tart.

Kimaradt?