A szürke ötven árnyalata lett az év legrosszabb filmje

A szürke ötven árnyalata és A Fantasztikus Négyes című produkciók megosztva kapták idén a Los Angelesben kiosztott Arany Málna-díjat az év legpocsékabb filmje kategóriában. Az erotikus filmadaptáció összesen öt kategóriában győzött az Oscar-gála előestéjén rendezett díjátadón.

A legrosszabb film kategóriáján kívül citromdíjat kapott a forgatókönyve, a női és a férfi főszereplő játéka, valamint párosuk vásznon nyújtott közös teljesítménye miatt is. Így a legrémesebb színésznő Arany Málna-díját Dakota Johnson, a legpocsékabb színészét pedig Jamie Dornan kapta.

A Fantasztikus Négyes két Arany Málnát zsebelt be: a zsűri ezt az alkotást találta idén a legrosszabb filmes feldolgozásnak, míg Josh Trank rendkívül gyenge rendezésével került kategóriája élére. Rocky Balboa megformálásáért most Oscar-díjra jelölt, régebben több Arany Málnát is begyűjtő Sylvester Stallone kapta a gála egyetlen pozitívnak számító díját, benne most kellemesen csalódott a citromdíjakat odaitélő tagság.

Az Arany Málna-díjakat immár 36. alkalommal adták át az Oscar-gála előestéjén. Az arany festékkel lefújt málnaszemet ábrázoló díjat rendszerint nem veszik át személyesen a sztárok, de emlékezetes, hogy 2010-ben Sandra Bullock és 2005-ben Halle Berry is elment a nekik megszavazott díj átadására.

Kapcsolódók

Kimaradt?