Filharmóniai előadást ajándékozva kisfiúknak segített a Novák-gála

Több mint 20 ezer lej gyűlt össze a hétfő este Csíkszeredában megszervezett Novák-gálán. A Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok által megálmodott jótékonysági hangversenyen két kisfiún segítettek az adományozók.

Teltház gyűlt össze hétfő este Csíkszeredában, a Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok által első ízben megszervezett Novák-gálán, amelyen nagyszabású komolyzenei koncertre való kiemelt belépők révén adományozhatott a közönség. Az „üvegcsontú”-ként ismert Csiszér Máté Balázs, illetve Boros Róbert mozgássérült kisfiúk megsegítésére a rendkívüli esten igazi gálahangulat, karácsonyi öröm és jóakarat rezgett mindvégig a levegőben.

A karácsonyra hangolódás felhívásával megszervezett gálán Gabriel Bebeşelea karmester vezényletére hangolódtak egybe a fellépő együttesen, meghívott előadók, Csíki Kamarazenekar- és gyermekkórus. Az est művészi élménye mellett gazdag volt megható pillanatokban is.

„Sportoló vagyok, de klasszikus zenéről álmodok” – mondta az eredményhirdetés bejelentése előtt felszólalva Novák Károly Eduárd. Mint mondta, köszöni a két kisfiúnak, hogy drukkoltak neki az angliai edzésén. "Fantasztikus, hogy ez létrejött, köszönöm Csíkszereda!" – jelentette ki a paralimpiai bajnok.

A teljes bevételt, az összesen több mint 20 ezer lejt, Boros Róbert és Csiszér Máté Balázs mozgássérült gyerekek részére ajánlották fel, akikről rövid bemutatófilmeket a teltházas közönség is megtekinthetett a gálán.

Az eseményt követően az gálafotóknak előkészített vörös szőnyegen örökítették meg a különleges karácsonyi gálaestet a Novák, Boros és Csiszér családokkal az adományozók. A rendezvényre az adományozó lehetőségei szerint a belépőket 15, 30, 100, illetve 200 lejért lehetett megváltani.

Kapcsolódók

Kimaradt?