Díjazták a 2015-ös év legjobb Hargita megyei sportolóit

December 19-én szervezett Hargita Megyei Sportgálán díjazták a megye legjobb ifjúsági- és felnőtt sportolóit. Az év sportolója érdemmel idén Novák Ede Eduárdot tüntették ki, és életműdíjat kapott a nemrég tragikus körülmények között elhunyt Kósa Endre jégkorongozó.

A hagyományos megyei sportgálán díjazták szombaton Csíkszeredában a 2015-ös év legjobb sportolóit és csapatait díjazták. A megye legjobb sportolója kitüntetést idén Novák Károly Eduárd kapta, aki a csíkszeredai Intersport SK versenyzője, edzője id. Novák Károly. Az idén legjobb eredményt elérő felnőtt sportolók rangsora 2-ik helyezettje Tófalvi Éva sokszoros bajnok, a Csíkszeredai Sport Klub versenyzője, edzője Márton Simon. A 3-ik helyezést Suciu Simion tájfutó foglalja el, Suciu a Csíkszeredai VSK versenyzője, edzője Csúcs András.

Borboly Csaba megyei tanácselnök, méltatva a sportolók eredményeit, sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a megyei tanácsoknak a törvénykezés nem engedi a sport nagyobb mértékű támogatását. Mint mondta, reméli, hogy Tánczos Barna szenátor kezdeményezése nyomán ez megváltozik.

Ebben az évben az ifjúsági sportolók díjazása rangsor szerint, illetve sportáganként történt, a csapatok esetében rangsorolás alapján díjaztak, így lehetőség teremtődött arra, hogy több sportolót, valamint csapatot részesítsenek elismerésben.

A 2015-ös év legjobb ifjúsági csapata a csíkszeredai ISK U18-as jégkorongcsapat, edző Elekes Levente.

Különdíjat kapott a 2015-ös évben nemzetközi versenyeken elért kiváló eredményekért a maroshévízi Dobrean Dinu-Petru, aki bronzérmest volt a szófiai Skandenberg Európa-bajnokságon.

Életműdíjat kapott a sportban kifejtett tevékenységért a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt tusnádfürdői Extreme Sport Klub versenyzője, Pop Paul és a Csíkszeredai Sport Klub volt jégkorongozója, Kósa Endre.

Fair play díj jutott a csíkszeredai szurkolóknak a sportrendezvényeken tanúsított sportszerű magatartásukért.

A 2015-ös év legjobb ifjúsági sportolója címet a sífutó Vakaria Edit, a Gyergyószentmiklósi ISK igazolt versenyzője érdemelte k, az edzői feladatokat Jánosi István tanár-edző látja el. Az ifjúsági sportolók rangsorban levő első tíz versenyzőt díjaztak.

A 2015-ös év legjobb csapata címet a Székelyudvarhelyi Kézilabda Klub csapata szerezte meg, edző Vlad Caba.

Továbbá elismeréseket nyújtottak át veterán sportolók, sérült személyek számára szervezett sportrendezvények nyertesei is. A díjazottak teljes névsora a megyei önkormányzat honlapján www.hargitamegye.ro érhető el.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?