Végső búcsút vettek a csíkszeredaiak Kósa Endre csapatkapitánytól

Több százan, román és magyar hivatásos jégkorongozók jelenlétében búcsúztak el a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának volt csapatkapitányától, Kósa Endrétől csütörtök délután Csíkszeredában. A negyvenévesen, tragikus körülmények között elhunyt játékost a csíkszeredai Kalász negyedi temető ravatalozójából, római katolikus szertartás kíséretében helyezték végső nyugalomra.

A szertartáson a szerettei és a csíki szurkolók táborán kívül a romániai jégkorong liga tagjai, volt sporttársak is tisztelegtek a sportoló emléke előtt. A gyászoló tömegben a Bukaresti Steaua játékosait és edzője, s a brassói csapat tagjai is fejet hajtottak a Kósa Endre koporsójánál. A ravatalozóból a sírig a volt csapatkapitány koporsója mellett lépkedve Tánczos Barna szenátor, a Román Jégkorong Szövetség volt elnöke vitte Kósa Endre gyászkeretes portréját.

A halottas menetben részt vett az ISK gyerekcsapata és a Sportklub felnőttcsapata is. A koporsó után a jégkorong legenda családtagjai, tisztelői, volt tanítványai kísérték utolsó útjára a kapitányt.

Kósa Endre hétfőn, egy Csíkszereda központjában levő tömbház tízedik emeletéről kizuhanva vesztette el életét – a rendőrség szerint nagy valószínűséggel öngyilkosságot követett el. Két kislánya maradt édesapa nélkül.

A 18-as számú mezt viselő, bal ütőfogással játszó Kósa Endre hátvéd a Csíkszeredai Sportklub 2000 utáni aranycsapatának meghatározó játékosa, csapatkapitánya volt, aki karakteres játékával, a mindenek feletti tisztesség elvét szem előtt tartó csapatvezetői hozzáállásával ellenfelei tiszteletét is kivívta. A Márton Áron Gimnáziumban végezte a középiskolai tanulmányait, majd a bukaresti Testnevelési Főiskolán végzett. 1995 és 1999 között a Bukaresti Sportul Studențesc ANEFS csapatában jégkorongozott. Két éve vonult vissza a Csíkszeredai Sportklub játékosi státusából, és utánpótlás-neveléssel foglalkozott, ám, szükség esetén jégre lépett a csapattal is: tavalyi idényben 3, idei idényben egy mérkőzésen. Idén február 18-án töltötte be 40. életévét.

A Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete a pénteken 17:30 és szombaton 16:30-tól megrendezendő két mérkőzés előtt, illetve alatt gyűjtést szervez Kósa Endre családjának megsegítése érdekében. Az urnákat a szurkolói-, illetve a főbejáratnál helyezik el – közölte a klub. Ugyanígy a HSC Csíkszereda idegenbeli szurkolói is gyűjtést szerveznek a család részére a hétfői és keddi MOL liga mérkőzéseken, Budapesten. A Gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapat és szurkolói is gyűjtést szerveznek a hétvégi meccseken a gyergyószentmiklósi műjégpályán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?