Gyertyát gyújtottak Csíkszeredában Kósa Endre csapatkapitányért

Több százan gyújtottak mécsest kedd este Csíkszeredában a tragikus körülmények között elhunyt Kósa Endrére emlékezve. Az egykori kiváló jégkorongozót szerdán kísérik utolsó útjára Csíkszeredában.

Hokimezes kisgyerekek, akik nála tanultak korcsolyázni, egyenként meggyújtott mécseseikkel búcsúztak kedd este Csíkszeredában a negyvenévesen elhunyt Kósa Endre jeles jégkorongozótól a helyi sportolók tiszteletére állított emlékműnél.

A Sportklub volt sportolóját a szurkolói egyesület által meghirdetett csöndes megemlékezésen több mint két órán át folyamatosan érkezők búcsúztatták. A sportiskola tagjai, a kis tanítványok mellett szurkolók, volt sporttársak, volt tanítványai, csíkszeredai tisztelői töltöttek el gyertyagyújtás után csöndes negyed- vagy félórát az emlékező tömegben.

A jeles sportoló temetése szerdán délután 3 órától lesz, a Kalász negyedi temetőben. A csíkszeredai iskolák előkészítő osztályaiban éppen szerda reggel lett volna az első korcsolyaóra, amelyen megismerkedhettek volna a kicsik a sportlegendával – a gyász miatt az órák elmaradnak.

Amint arról tájékoztattunk, egy Csíkszereda központjában levő tízemeletes tömbház felső emeletéről lezuhanva hunyt el Kósa Endre – a tragédia okait a rendőrség még vizsgálja, nem zárva ki az öngyilkosságot sem.

A csíkszeredai jégkorongkedvelők közösségét megrendítette a hír, és virtuálisan is gyászban van. A szurkolók egyesülete ezer fős tagságot meghaladó közösségi oldala profilképként tűzte ki „In Memoriam Kósa Endre” fényképét, és sokan itt fejezik ki részvétüket az elhunyt sportoló családjának.

Egyik volt csapattársa ezt írta: „Mély fájdalommal búcsúzik tőled egy tábor és az egész jégkorong család. Kósa Endre, te a becsület és a tisztesség bajnoka voltál és leszel! Isten veled drága kapitányunk…”

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?