Óriási az érdeklődés a szárhegyi rajzpályázat iránt

Eddig több mint 600 rajzott iktattak a "Környezetünk szépségei - a jelen Székelyföldje" címmel meghirdetett gyergyószárhegyi rajzpályázatra. A VI. Székelyföld Napok keretében a Hargita Megye Tanácsa gyergyószárhegyi kulturális központja pályázatára csütörtökön is folyamatosan érkeznek a munkák.

Látványos a jelentkezés a táblagépes díjakkal kecsegtető gyergyószárhegyi rajzpályázatra - a Gyergyószárhegyi Művészeti- és Alkotóközpont pályázatának projektfelelőse szerint a tavalyhoz képest óriási a jelentkezés. Eddig több mint 600 munkát iktattak a VI. Székelyföld Napok keretében, Hargita Megye Tanácsa gyergyószárhegyi kulturális intézménye által hagyományosan I-VIII osztályos gyerekek számára meghirdetett rajzpályázatára - melynek minden korosztályban táblagéppel díjazzák a legjobbakat.

Az idén a Környezetünk szépségei – a jelen Székelyföldje címmel hirdetett pályázatra csütörtökön 36 iskola küldött munkákat, főleg Hargita megyéből, Fernyédtől Csíkszeredáig - mondta a Maszolnak Gál Kinga projektfelelős. Mint megjegyezte, nem csupán az érdeklődés óriási, de a munkák színvonala is látványosan jó idén. A beérkező, október 6.-i postai bélyegzővel ellátott küldeményeket még pénteken is fogadják, a szakmai zsűrizés szombaton lesz.

A program elsőrendű célja, hogy a gyermekek megmutathassák, hogyan látják környezetüket: mi az, ami számukra szép lakóhelyükön, itt Székelyföldön, hogyan látják a „jelen Székelyföldjét”. 

A pályázatra három kategóriában nevezhettek be:  I–IV. osztályos, V–VI. osztályos és VII–VIII. osztályos korcsoportban.

A beérkezett alkotásokból október 16-án nyílik kiállítás a csíkszeredai Megyeháza Galériában, ahol a szombaton zsűrizett 100 munkát állítják ki. Emellett online katalógus is készül a kiválogatott munkákból.

A pályázatra A4 vagy A3 méretű, fekvő vagy álló lapra készített művekkel lehetett benevezni, szabadon választott technikával lehetett alkotni a pályaműveket. A rajzpályázatra egy alkotó több alkotással is pályázhatott, viszont a kiállításra, valamint az online katalógusba csak egyetlen munkája kerülhet be.

A zsűri a fődíj mellett három kategóriában nevez meg díjazottakat, minden kategóriában az első három helyezettet a következőképpen díjazzák: I. helyek: táblagép; II–III. hely: vásárlási utalványok.

 

Kimaradt?