Százötvenezer lej pályázható őszi kultúrára Hargita megyében

Számos kulturális pályázó megyei támogatás nélkül maradt a nyáron Hargita megyében, így, mint ezt már akkor előjelezték: az őszi időszakra újabb pályázatokat hirdetett meg Hargita Megye Tanácsa. A csütörtöki kiíráson a Hargita megyei, 2015-ben megrendezendő kulturális programok, projektek és rendezvények nyerhetnek támogatást.
 
Az összesen 150ezer lejes keretösszegre olyan természetes és jogi személyek pályázhatnak kulturális programmal, projekttel és rendezvénnyel, amelynek célja a megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése - az erre vonatkozó tanácshatározatot szerdán fogadta el a megyei önkormányat. Elsőbbséget élveznek az az őszi kiírásnál az amatőr színjátszó csoportok, fúvószenekarok, ha a támogatás 20%-ára új hangszereket vásárolnak, valamint a néptánccsoportok és a néptáncestek, amelyek keretében a résztvevők bemutathatják az oktatáson szerzett tudásukat. A program futamideje a 2015-ös év, a pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában, valamint a területi irodákban lehet benyújtani.
 
A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető a Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda). Bővebb információ igényelhető Salamon Andreától telefonon: 0266-207700, 1308-as mellék, e-mailben: salamonandrea@hargitamegye.ro.

Kimaradt?