Nemzetközi kastélybörzét tartanak jövőre Vajdahunyadon

Különleges kezdeményezéssel rukkolt elő a vajdahunyadi városvezetés a várkastély népszerűsítésére: jövőre május elseje és harmadika között, a Hunyadiak ősi fészkében szervezik meg első alkalommal az európai várak és kastélyok nemzetközi fesztiválját – tájékoztatott a Nyugati Jelen.

A kastélybörzén az európai várak és kastélyok közös bemutatójára és népszerűsítésére kerül sor, amelyen a közönség információkat kaphat a programban résztvevő kastélyokról és várakról, történelmükről, látnivalóikról, megközelíthetőségükről.

Egyelőre a házigazdán kívül 7 vár és kastély jelezte részvételét a jövő évi közös bemutatkozón: a nagyszebeni Brukenthal-palota, melyben az azonos nevű múzeum működik, a fogarasi vár, a Peleş-kastély, valamint az Argeş megyei Poenari vára, Magyarországról a gödöllői Grasalkovich-kastély, valamint a felsővadászi (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) Rákóczi-kastély, illetve a spanyolországi Medina del Campo városban lévő La Mota vár (Castilla y Leon tartomány). A lista nem végleges, jövő májusig számos más romániai és külföldi kastély és vár is csatlakozhat a kezdeményezéshez - derül ki a kohászvárosi önkormányzat tájékoztatásából.

Kimaradt?