Dokumentumfilm készül a Beatles korai éveiről

Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison és Yoko Ono közreműködésével készül a Beatles korai éveiről szóló produkció. A dokumentumfilm az együttes történetének 1961 és 1966 közötti időszakát meséli el.

Ron Howard, a két Oscar-díjjal elismert Apollo-13 és a négy Oscar-díjas Egy csodálatos elme című alkotás rendezője szerint a készülő film négy fiatal férfi „elképesztő történetéről" szól, akik 1964-ben valósággal felforgatták a világot.

A Beatles-dokumentumfilm megvalósításához Howard újra a neves producerrel, Brian Grazerrel áll össze, akivel korábban A da Vinci-kód és a Hajsza a győzelemért című mozikon dolgoztak együtt. A páros 1986-ban hozta létre az Imagine Entertainment produkciós céget - emlékeztetett a BBC News.

A Beatles 1963 végén Európában koncertezett, de a zenekar tagjai az amerikai The Ed Sullivan Show című televíziós műsorban való 1964-es fellépésükkel váltak igazi világsztárokká. A banda még abban az évben megkezdte első világkörüli turnéját és 1966-ra már 166 koncertet adott a világ kilencven országában.

Kimaradt?