Góbi Rita társulata érkezik Gyergyóba Budapestről

Május 30-án, pénteken este 7 órától a budapesti Góbi Rita Társulata a Figura stúdiótermében mutatja be a Ne hisztizz című táncszínházi produkciót. Góbi Rita már több alkalommal is vendége volt a Figurának, a gyergyói közönség Bozsik Yvette Társulatának előadásaiból ismerheti.

Az előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Góbi Rita koreográfus és Szegő Dávid duójában, a látszólag két egymáshoz – fizikailag – nem érő műfajban, mint a tánc és a hangszeres játék érintkezik. „Ez a mindenkori „jelenben” történik: ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel közönségünkre is –, ahol és amikor!”

Jelenből a jövőbe át lehet sasszézni, homályt is oszlatni, és akár a (sötét) múlttal is lehet játszani meg szembenézni! Az előadás során bemutatott ki- és belátások valamint a nyílt és világos perspektívák gyógyszerei lehetnek mindennapi hisztériáinknak, a jelen pedig valóban elevenné válik!

NE HISZTIZZ – metrikus sasszé (tényképek)

Tánc: Góbi Rita

Dobok: Szegő Dávid

Jelmez: Sinkovics Judit

Világítástechnika: Szirtes Attila

Produkciós asszisztens: Bakk Ágnes

Kimaradt?