Születésnapot ünnepel a Marosvásárhelyi Rádió

Ötvenhatodik születésnapját ünnepli a Marosvásárhelyi Rádió, amely már egy éve - tavaly március 2-ától egész nap hallgatható magyarul, Székelyföldön a 106,8 MHz-es, valamint az 1323 KHz-es frekvenciákon.

A korábbi 7 óráról napi 16 órára (ebből 15 magyar és 1 óra német nyelvű), ezáltal évi 5423 órára emelkedett a magyar nyelvű műsorok időtartama a Marosvásárhelyi Rádióban. A kibővült adásidővel, az új műsorokkal sikerült megerősíteni a Marosvásárhelyi Rádió vezető szerepét a romániai magyar rádiós piacon, valamint az erdélyi magyar médiában – olvasható a rádió születésnapi közleményében, amely szerint ezzel a lépéssel a hallgatók és a rádió munkatársainak régi óhaját is valóra váltották.

„A Marosvásárhelyi Rádió célja: megtartani hűséges hallgatóinkat, illetve megszólítani új potenciális médiafogyasztó rétegeket is. Amit évtizedek során hallgatóink jónak vagy értéknek minősítettek a régi műsorrácsban, azt megőriztük. Az új idősávok új műsoraival új közönséget céloztunk meg, különös tekintettel a középkorú aktív rétegre, vagy – például a hétvégi és az esti műsorainkban – a tudatos rádióhallgatókat. A megújult 56 éves Marosvásárhelyi Rádióban férfiak és nők, vidékiek és városiak, idősek és fiatalok, nyugdíjasok és vállalkozók egyaránt megtalálják a számukra megfelelő hangot. Tájékoztatunk és szórakoztatunk. Napi 14 híradónkban gyorsan és pontosan közvetítjük mindazt, ami körülöttünk zajlik. Nagy hangsúlyt fektetünk művelődési, szociális, sport, ifjúsági és tudományos tartalmakra, de nem hagyjuk figyelmen kívül a klasszikus-, a kortárs- és a népzene kedvelőinek igényeit sem.

Tavaly ilyenkor nagyot váltottunk, jó szándékkal, és a visszajelzésekből ítélve jó irányba. Tudatában vagyunk annak, hogy célunk eléréséig még sok teendőnk van” – írják a rádió szerkesztői, akik leszögezik: lépést kell tartaniuk korunk médiapiacának ritmusával, mind technológiai, mind tartalmi vonzatában. Műszaki szempontból több helyen is javítaniuk kell az ultrarövid hullámú lefedettség minőségén, céljuk továbbá, hogy az éjszakai idősávot is saját tartalommal töltsék ki.

„Addig is köszönjük hűséges hallgatóinknak, hogy az elmúlt időszakban a folyamatos változások ellenére kitartottak mellettünk, és még ha időnként kritikusan is, türelemmel és megértéssel viszonyultak az új helyzethez. Bízunk abban, hogy jól bevált jelmondatunk továbbra is érvényes: értünk van, rólunk szól!” – üzeni hallgatóinak az 56 éves Marosvásárhelyi Rádió.

Kimaradt?