Magyar Kultúra Napja Kézdin: filmvetítés, Slam Poetry és Eltáncolt cipellők

A legkülönfélébb kulturális igényeknek igyekszik eleget tenni a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház január22-ére, a Magyar Kultúra Napjára összeállított rendezvénysorozata: délután 5-től filmvetítés kezdődik, ezt Slam Poetry-est követi a kiállítóteremben, a Nagyteremben pedig este 8-tól a Perkő Néptáncegyüttes Eltáncolt cipellők című táncos produkcióját láthatják az érdeklődők.

Január 22-én, szerdán, a Magyar Kultúra Napján 17 órától filmvetítéssel és 19 órától Slam Poetry esttel várják az érdeklődőket a Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében.

A vetítésre Fábri Zoltán Körhinta című, 1956-os filmjét választották. Az alkotást az 1956-os cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma díjra jelölték. A Magyar Filmművészek Szövetsége 1968-ban választotta be a tizenkét legjobb magyar film közé. Színészek: Törőcsik Mari, Soós Imre, Szirtes Ádám, Barsi Béla, Kiss Manyi, Suka Sándor, Farkas Antal.

A Slam Poetry esten fellépnek a sepsiszentgyörgyi Slam csapat tagjai: Kocsis István, Morar Ervin és Ferentz Anna-Kata. Az érdeklődőknek jó hangulatot és forró italokat biztosítanak a szervezők.

Szintén január 22-én 20 órától a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Vigadó Művelődési Ház bemutatja a Perkő Néptáncegyüttes Eltáncolt cipellők című táncos produkcióját. A műsor koreográfusai Horváth Tas, Lukács Réka és Marthi Jenő. Az eseményre a Vigadó Művelődési Ház nagytermében kerül sor.

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük: Kölcsey Ferenc ugyanis 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. 1989 óta egyre elterjedtebb a szokás a Kárpát-medencében, hogy a magyar közösségek ezen a napon különleges előadásokat, felolvasóesteket tartanak, kulturális rendezvényeken vesznek részt.

Kimaradt?