Művelődési központ lesz Sütő András szülőháza

Aláírták csütörtökön az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) képviselői Sütő András pusztakamarási szülőházának felvásárlási szerződését az író örököseivel.

Az EMKE áprilisban közadakozási felhívást hirdetett meg Sütő András pusztakamarási szülőházának megmentésére.

,,A közösségi támogatás eredményeként, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség hathatós támogatásával sikerült megvásárolni az ingatlant, amelyet modellértékű létesítménnyé szeretnénk alakítani, emlékházként és művelődési központként működtetve azt” ‒ nyilatkozta Kötő József, az EMKE főtanácsosa, majd köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítséget nyújtott ebben a kezdeményezésben.

 „Az RMDSZ programjának művelődés fejezetében kiemelt helyen szerepel az erdélyi magyar kulturális örökség megőrzése, az identitásőrző közgyűjtemények, kulturális központok létrehozásának támogatása” ‒ hangsúlyozta Kovács Péter főtitkár, majd hozzátette, célkitűzéseik azonosak az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület világnézetével, éppen ezért a két intézmény partnerségben áll egymással. Ennek a jó együttműködésnek egy újabb fontos lépése volt Sütő szülőházának megmentése.

Kimaradt?