Székelyföldi festők tárlatai Gödöllőn

Második alkalommal is nyolc székelyföldi festő kiállítását szervezte meg Gödöllőn a Pál Aukciósház és Galéria, valamint a Levendula Galéria. A Magyar Festészet Napja programsorozata részeként idén is nagy sikernek örvendett a kiállítás.

Két helyszínen nyitottak kiállítást: a Levendula Galériában Csillag Simon Repolski Imola kiemelt tárlata nyílt meg, a Gödöllői Művészetek Háza pedig csoportos tárlatnak ad otthont. Az idei kiállítók: Botár László, Csillag István, Csillag S. Repolski Imola, Csóka Szilárd Zsolt, Kovács Imre, Nagy Ödön, Nicu Barb, Vorzsák Gyula képzőművészek.

Pecze Dániel, Gödöllő város alpolgármestere arról beszélt megnyitó beszédében, hogy ennek a kiállításnak nemcsak művészeti, kulturális értéke van, hanem a két testvérváros (Gödöllő és Csíkszereda) művészei közötti kapcsolat is megerősödött.

A már második alkalommal megszervezett eseményen nagyszámú érdeklődő vett részt. Fontos szerepet kapott a szakmaiság, a festészet, mint állandó művészeti vonulat, de maga a közös kultúra, hagyomány is. Az estet Csúr Gábor és Derecskei András zenészek tették hangulatosabbá.

Kimaradt?