banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Székelyföldi turnéra indul Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje

Három székelyföldi településen, Gyergyóditróban, Borszéken és Csíkszeredában látható a Vannak vidékek, Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje, közölte a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

Augusztus 22-én, szombaton este 6 órakor Gyergyóditró, a központi szabadtéri színpadon, augusztus 23-án, vasárnap, Borszéken a Hármasligetben, augusztus 24-én, hétfőn este 7 órakor Csíkszeredában, Csíki Székely Múzeum udvarán tartják meg az előadásokat.A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi vers nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban.

Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs, a Kaláka együttes tagjai és Bogdán Zsolt színművész Budapesten a Vigadóban, majd a Kolozsvári Állami Magyar Színházban mutatták be az előadást, most pedig Székelyföld három helyszínére viszik „haza” Kányádi Sándor verseit. A felnőtteknek szóló előadás szerkesztő-rendezője Kőváry Katalin.

A kolozsvári bemutatóról készült videós összeállításunk itt látható.

A turnét Magyarország Kormánya támogatta, és a helyi önkormányzatokkal együttműködésben valósítják meg.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?