Marosvásárhelyi lépések az Európa Kulturális Fővárosa címért

Határozati javaslatcsomagot terjesztett be a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalba Peti András, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke és az önkormányzati frakció vezetője, amelyben kérte, tűzze napirendre az önkormányzat a soron következő május végi testületi ülésén, hogy a szándéknyilatkozaton túl tényleges lépések alkalmazásával támogassa a sepsiszentgyörgyi önkormányzat pályázatát az „Európai Kulturális Főváros-2021” címért.

Egy „Marosvásárhely Európa Kulturális Fővárosa-2021” egyesület létrehozása és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat pályázatához való társulást irányozza elő elsősorban a határozati javaslatcsomag. Ugyanakkor a Marosvásárhely testvértelepüléseivel kötendő együttműködési portokollumra vonatkozó javaslatot is megfogalmaz, amelyet a helyi költségvetésből finanszírozna a város.

A javaslatcsomagban külön határozattervezetben indítványozza a száz évnél régebbi létesítmények, építmények, műtárgyak, építkezési kellékek felleltározását és megjelölését, illetve a régiségétől függetlenül a műemlékké nyilvánított épületekét is. A leltározáson és megjelölésen túl megőrzési, tatarozási és restaurálási program létrehozását is javasolja.

Kapcsolódók

Kimaradt?