Bábosok, akrobaták árasztják el Kolozsvár központját és a bonchidai Bánffy-kastélyt

A WonderPuck utcaszínházi fesztivál harmadik kiadása szeptember 13. és 15. között zajlik Kolozsvár központi terein és a bonchidai Bánffy-kastélyban: három nap alatt több mint 40 előadással szórakoztatják a családokat, fiatalokat.

A szervezők közleménye szerint a közönség ingyenes előadásokat láthat magyarországi, olaszországi, törökországi, oroszországi, hollandiai, spanyolországi, moldovai, nagy-britanniai és helyi művészektől, lesznek cirkuszi mutatványok, akrobaták és interaktív előadások, valamint Kolozsvárra sereglenek a bukaresti, brassói, nagyváradi, szatmári, gyulafehérvári, szebeni és aradi bábtársulatok is.A Múzeum tér a fiataloknak és tinédzsereknek szóló előadások helyszíne lesz, és a fesztivál a vizuális művészetek felé is nyit, mindhárom helyszínen lesznek kiállítások is.

A színházi előadásokkal párhuzamosan műhelyfoglalkozások várják az érdeklődő családokat, illetve szakmai műhelyfoglalkozások a színészeket és a színiseket. A Puck Bábszínház színészei lesznek a WonderPuck vendéglátói, a fesztivál különböző helyszínein várják a gyerekeket.

A projektet a Puck Bábszínház az Esua egyesülettel közösen szervezi, a kolozsvári polgármesteri hivatal, a Kolozs Megyei Tanács, a Nemzeti Kulturális Alap (AFCN), Hollandia nagykövetsége és a Lions Club támogatásával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?