A Wolphard–Kakas-házban nyílik meg Kolozsvár legnagyobb könyvesboltja

Két új kolozsvári helyszínen nyílik újra az év elején ideiglenesen bezárt Diverta könyvesbolt: a Iulius Mallban március 1-én, a Főtéren pedig májusban. A Wolphard–Kakas-ház földszintjén nyíló üzlet lesz a város legnagyobb könyvesboltja.

A Diverta február elején jelentette be, hogy Magyar utcai (Bd. 21 decembrie 1989) kirendeltsége bezár, helyette pedig új üzlete nyílik az egyik kolozsvári bevásárlóközpontban. Nem sokkal később a Transilvania Reporternek nyilatkozó üzletvezető, Amalia Buliga közölte, hogy a bolt Kolozsvár Főterén, a 31-33. szám alatt is új helyiséget nyit Diverta „George Coșbuc” néven, mivel a rendszerváltás előtt és az 1990-es évek elején itt működött a George Coșbuc könyvesbolt.A főtéri üzlet 700 négyzetméteres lesz. A Wolphard–Kakas-ház a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem (UAD) székhelye, földszintjén eddig egy bankfiók működött.

A Divertának korábban is volt üzlethelyisége Kolozsvár Főterén: 2000 és 2013 között a Főtér és az Egyetem utca (Str. Universităţii) sarkán működött, azután olcsóbb helyszínt kerestek. Az üzletvezető szerint azonban a könyvpiac már öt éve növekedőben van Romániában, igaz, a Diverta a könyvkínálat mellett papírárut, játékokat és elektronikus kütyüket is forgalmaz. A Iulius Mallban nyíló 300 négyzetméteres boltban kávézó is lesz. 

Kapcsolódók

Kimaradt?