banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Zelenszkij elárulta: újabb katonai segítség érkezik Ukrajnába Romániából 

Volodimir Zelenszkij Telegram oldalán közölte: Románia újabb katonai segítséget készít elő Ukrajna számára. Az ukrán elnök arról is beszámolt, hogy megbeszélést folytatott román kollégájával, Klaus Iohannisszal, és megköszönte Románia támogatását, különös tekintettel a készülő új katonai segélycsomagra.

Zelenszkij tájékoztatta Iohannist a fronton kialakult helyzetről és Ukrajna alapvető védelmi szükségleteiről, kiemelve a légvédelemet - írta a Ukrainean News hírügynökségre hivatkozva a Rador. A két elnök megállapodott a kétoldalú biztonsági megállapodás kidolgozásának felgyorsításában. Zelenszkij megköszönte Iohannisnak, hogy megerősítette részvételi szándékát a svájci békekonferencián, valamint hogy kész erőfeszítéseket tenni más országok részvételének ösztönzése érdekében.

Zelenszkij hálálkodott Iohannisnak

Klaus Iohannis államfő a Joe Biden amerikai elnökkel folytatott május eleji washingtoni megbeszélést követően kijelentette, Románia nyitott arra, hogy átadjon egy Patriot légvédelmi rendszert Ukrajnának, de erről a Legfelsőbb Védelmi Tanács illetékes dönteni. Romániának jelenleg négy Patriot légvédelmi rendszere van, amelyből az egyik már működik, egy másik majdnem működőképes, két továbbinak pedig folyamatban van a működésbe helyezése.

Mint arról beszámoltunk, Konsztantyin Dolgov szenátor, az orosz Föderációs Tanács tagja, a Oroszország ENSZ-nél akkreditált állandó képviselőhelyettese rakétatámadással fenyegetette meg Romániát és Lengyelországot arra az esetre, ha bármelyikük „önveszélyes lépésre" szánja el magát azzal, hogy Ukrajnának légvédelmi rendszereket biztosít román vagy lengyel területről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?