Meghalt a fronton az ukrán olimpikon, súlyemelő Európa-bajnok

A fronton halt meg Olekszandr Pieliesenko ukrán súlyemelő, kétszeres Európa-bajnok, aki részt vett a riói olimpiai játékokon – közölte hétfőn az ukrán súlyemelő-szövetség, írja az Agerpres.

Harmincéves korában a fronton hunyt el Olekszandr Pieliesenko, aki 2016-ban és 2017-ben kétszeres Európa-bajnok volt. A 2016-os riói olimpián negyedik lett a 85 kilogrammos kategóriában. „Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy a nagyszerű ukrán sportoló, Olekszandr Pielycsenko szíve nem dobog tovább” – írta közleményében a kijevi székhelyű súlyemelő-szövetség.

Pieliesenko évekkel ezelőtt felhagyott a profi sporttal. Ennek oka az volt, hogy 2018-ban eltiltották őt a versenyzéstől, miután megbukott egy doppingellenőrzésen (az ellenőrök vízhajtóra bukkantak a szervezetében), írja az index.hu. Az ukrán súlyemelő-válogatott edzője, Viktor Slobodianiuk a Facebookon azt írta, hogy a sportoló „hősként halt meg Ukrajnát védve”. Olekszandr Pieliesenko az orosz offenzíva kezdetén, 2022 februárjában csatlakozott az ukrán fegyveres erőkhöz – emlékeztetett az Ukrán Olimpiai Bizottság.

(Nyitókép forrása: X)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?