Részeg amerikaiak rekedtek éjszakára az Eiffel-toronyban

A két erősen italos turista ellen büntetőfeljelentést tett a műemlék üzemeltetője, rendőrök vitték el őket.

Hétfőn egy órával később tudott kinyitni az Eiffel-torony, miután a biztonságiak nem sokkal 9 óra előtt két ott alvó férfit fedeztek fel a létesítmény egy lezárt részén. A részeg amerikaiak az Eiffel-torony második és harmadik szintje között töltötték a vasárnapról hétfőre virradó éjszakát, írja a 444.hu.Fotó: Facebook/Tour Eiffel

A helyszínre tűzoltókat és egy speciális, a veszélyes magasságból való kimentésre kiképzett egységet hívtak, hogy segítsenek a toronyban rekedt látogatók kimentésében. A létesítmény működtetője szerint a férfiak annak ellenére sem voltak veszélyben, hogy látogatók elől elzárt területre tévedtek.

Úgy tudni, a két részeg turista este 22 óra 40 perc körül kifizette a belépőjegyet, majd átugrotta a biztonsági korlátokat, és a lezárt területre mászott. Az Eiffel-torony üzemeltetője büntetőfeljelentést tesz az ügyben, részben azért, mert miattuk később tudtak kinyitni. A két férfit a párizsi 7. kerületi rendőrségre szállították. Az ügyészség azt közölte az AFP-vel: „Úgy tűnik, azért ragadtak bent, mert túl részegek voltak.”

Kapcsolódók

Kimaradt?