Pesty László a sikeres „székely” aláírásgyűjtésről: meglepjük otthonában a fenevadat

A péntek éjféli határidőig a minimális 1 millió helyett az EU több mint 1,4 millió állampolgára írta alá a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést. Az utolsó napon a 11 országban, Belgiumban is összegyűltek az aláírások.

Mint ismert, az online aláírásgyűjtést az írdalá.hu csapata koordinálta. Pesty László kampányfőnök román idő szerint 13 órakor jelentette be, hogy Belgiumban is összegyűltek az aláírások. „Szándékosan hagytuk a végére Belgiumot, mert Magyarországnak kissé ambivalens a viszonya a brüsszeli bizottsággal. Nem engedte, bíróságon kellett küzdeni vele, hogy egyáltalán el lehessen kezdeni az aláírásgyűjtést. Ezért gondoltuk a végére hagyni Belgiumot, az szexi, bizarr és pikáns” – idézte a budapesti filmest a metropol.hu.

????Azt mondták, nem tudjuk megcsinálni! ????Azt mondták, a határon túliak sorsa őket nem érdekli. ????Azt is mondták, hogy hiába...

Közzétette: Írdalá.hu – 2021. május 7., péntek

Pesty László közlése szerint az utolsó két hétben álltunk neki belgiumi aláírásgyűjtésnek, és nem tudták, hogy ilyen nehéz lesz. Hozzátette: a flamand közösség érezte a kisebbségi üzenetet, nekik köszönhetően lett meg Belgium. Külön köszönetet mondott Kies Dries flamand politikusnak, aki influenszerként mozgatta meg a helyi közösséget az aláírások ügyében.

Közlése szerint a munka itt nem ért véget. A csapat a következő egy, másfél évben mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Európai Bizottság elfogadja a polgári kezdeményezést. „Meglepjük a saját barlangjában a fenevadat, a brüsszeli eurokratákat, akik a legjobb partnerünket, a Minority Safe Packet pár hónappal ezelőtt kegyetlenül és váratlanul lehúzták a vécén. Megsemmisítették igazságtalanul, és úgy gondolom, hogy jogilag is megalapozatlanul” – jelentette ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?