Őrt állítottak az automata benzinkúthoz, hogy a külföldiek ne tankolhassanak kedvezményesen

Eleinte ment a trükközés, mostanra azonban lehetetlenné vált.

Napok óta egy sárgamellényes őr figyeli a benzint vásárlókat Sopronban, egy automata kútnál, ha kell, el is magyarázza, hogy az első két kúton magyarok tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot, a harmadik pedig már a piaci árra állították be – írja a Telex. Csak magyarországi járműveknek jár olcsó üzemanyag | Fotó: Pixabay

A portál információi szerint miután a kormány bevezette, hogy külföldi rendszámú autóval már nem lehet a hatósági, 480 forint/literes áron tankolni, napokon keresztül az terjedt a kútról, hogy oda lehet menni, mert benzin van, akadékoskodás viszont nincs.

Győrben is hasonló terjedt el az egyik automata kútról, azonban mára ott is elvágták a trükközők lehetőségét. Az első napokban ott a két kútfejből előbb mindkettőt, majd egyet-egyet zártak le, majd kinyitották őkat, de ellenőr híján csupán egy táblával próbálták betartatni a kormányrendeletet.

Ez viszont – érthető módon – hatástalan volt, már ott is ember ellenőrzi az autókat. Győr mellett azonban akad még olyan automata kút is, ahol a táblákat vetik be. A tudósítók beszámolói szerint ennél gond nélkül tankolt egy román furgont – igaz, a táblán román felirat pont nem volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?