Szlovénia is befagyasztotta az üzemanyagárakat

A 95-ös oktánszámú benzin és a gázolaj is hozzávetőleg 7,6 lejnek megfelelő összegbe kerül.

A szlovén kormány egy hónapra rögzítette az üzemanyagok árát, a rendelet a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik - jelentette be Zdravko Pocivalsek gazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatóján. Az eurosuper 95 árát 1,503 euróban (kb. 7,57 lej), az eurodízelét 1,541 (kb. 7,62 lej) euróban határozta meg a tárca.Az intézkedés egy hónapra szól | Fotó: Pixabay

Pocivalsek elmondta: a következő egy hónapban a kormány figyelemmel kíséri a beszerzési árak alakulását és szükség esetén újra reagál. Nem csak a fogyasztókat kell megvédeni, a kőolajkereskedőket is - húzta alá.

Horvátországban keddtől ismét növekednek az üzemanyagárak. Zágráb az elmúlt időszakban többször is maximalizálta a kőolajtermékek árát. Utoljára a múlt héten járt le a rendelet. A kormány ekkor nem fagyasztotta be ismét a kiskereskedelmi árakat, helyette 0,7 százalékban rögzítette a kereskedői árrést és ideiglenesen 0,4 százalékról 0,2 százalékra csökkentette a benzin és a gázolaj jövedékiadó-mértékét.

Horvátországban a bejelentések szerint keddtől az eurosuper 95 ára 13,79 kunába (kb. 9 lej), a dízelé 14,13 kunába (kb. 9,2 lej) kerül literenként. Horvátországban tehát drágább az üzemanyag, mint Romániában, ellenben Szlovéniában olcsóbb.

Kapcsolódók

Kimaradt?