banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Lecsapott a fogyasztóvédelem a benzinkutakra, a MOL kapta a legnagyobb bírságot

Szép összegre büntették a belényesi kutat is, ahol 11 lejért adták szerdán az üzemanyagot.

370 ezer lej értékben szabott ki bírságokat a fogyasztóvédelem (ANPC) az üzemanyag-forgalmazókra, jelentette be Dan Cărbunaru, a kormány szóvivője. A legnagyobb összegű bírság 100 ezer lej volt.Belényesi benzinkút okozta a pánikot | Fotó: Facebook

A szóvivő nem árulta el, hogy melyik cég kapta ezt a büntetést, csak annyit mondott, hogy a szóban forgó kőolajipari vállalat 215 kutat működtet. A MOL romániai hálózatában ennyi benzinkút van, szinte biztos tehát, hogy a magyar vállalatról van szó. Azt egyébként már korábban sejteni lehetett, hogy a kormány példát fog statuálni, Virgil Popescu energiaügyi miniszter ugyanis egy nyilatkozatában a MOL-t tette felelőssé a szerdai üzemanyag felvásárlási hisztériáért.

A MOL Románia közlemény adott ki a történtekkel kapcsolatban. Ebben leszögezik, hogy a cég elítél minden elvtelen, pánik keltésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot. Hangsúlyozzák, hogy a vállalatnak nincs beleszólása a franchise rendszerben működő kutak árainak az alakításába. 

A fogyasztóvédelmisek megbírságolták azt a belényesi benzinkutat is, ahol 11 lejes áron adták az üzemanyagot, mely információ aztán, szélsebesen terjedve a Facebookon, kiváltotta a pánikot, elindította a tankolási lázat. A MOL-partner kút tulajdonosának 35 ezer lejt kell fizetnie, amiért indokolatlanul magas áron forgalmazta az üzemanyagot.

Az akció keretében az ANPC munkatársai egy nap alatt 75 üzemanyagtöltő állomást ellenőriztek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?