Meglátogatták a dániai nagykövetségről a gyermekbántalmazás gyanúja miatt fogvatartott házaspárt

Románia Koppenhágai Nagykövetségének képviselői felkeresték a fogvatartási intézményekben a csecsemőkorú gyermekük feltételezett bántalmazása miatt őrizetbe vett román házaspárt – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román külügyminisztérium.

A Rotundu házaspárt azt követően vették őrizetbe a dán hatóságok, hogy súlyos sérülésekkel vitték kórházba öthetes gyermeküket. A férjet és feleséget két különálló fogvatartási intézményben helyezték el, a gyermeket kórházban ápolják.Illusztráció | Fotó: Pixabay

A nagykövetség képviselői a látogatás során meggyőződtek arról, hogy a román állampolgárságú házaspár jogait tiszteletben tartják, és találkoztak ügyvédeikkel – közölte a külügy. A román diplomaták arról is beszámoltak a szülőknek, hogy megtörtént a csecsemő dániai születési igazolványának honosítása, a kisbaba, Mathias Rotundu román születési igazolványt kapott.

A gyermek anyjának szülei Vaslui megyében élnek, és jelezték, hogy vállalnák a kis Mathias gondozását. A romániai Országos Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóság megkezdte a nagyszülők kiértékelését. Ezt Gabriela Firea családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi miniszter közölte hétfőn a Facebookon. Firea arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy a minisztérium kérte a dán hatóságokat, találjanak közösen megoldást a csecsemő hazahozatalára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?