banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Gyermekbántalmazás miatt bebörtönöztek egy román házaspárt Dániában

Bebörtönöztek a dán hatóságok egy román házaspárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy súlyosan bántalmazták az öthetes gyermeküket.

A külügyminisztérium szombaton közölte, hogy a kisbabát január 29-étől kórházban ápolják, a koppenhágai polgármesteri hivatal által kijelölt személy felügyelete alatt. A dán rendőrség jelenleg vizsgálja a sérülésének körülményeit.

A Dániába letelepedett román házaspárt egyelőre négy hétre vették őrizetbe, külön börtönben tartják őket fogva, és hivatalból kirendelt ügyvédjük van. Gyermeküket nem láthatják, és semmit nem tudnak az állapotáról – tájékoztatott a külügy.

Illusztráció forrása: Pixabay

A közlemény szerint Bukarest sürgős tájékoztatást kért a dán hatóságoktól az esetről. A koppenhágai rendőrségtől kapott információk szerint a gyermek nincs életveszélyben. A dániai román nagykövetség munkatársai engedélyt kaptak arra, hogy felvegyék a kapcsolatot a kisbaba felügyeletével megbízott személlyel és az orvosokkal.

A külügy közölte azt is, hogy a dániai nagykövetség munkatársai engedélyt kaptak a dán hatóságoktól az állítólagosan bántalmazott gyermek anyjának meglátogatására is. A külképviselet felvette a kapcsolatot a szülők ügyvédjeivel és a romániai hozzátartozóikkal. Az esetről értesítették a romániai Országos Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóságot is.

A szenátus külügyi bizottságának elnöke, Titus Corlăţean vasárnap az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy hétfőn a parlamenti testület nevében magyarázatot fog kérni Dánia bukaresti nagykövetétől a történtekre. Közölte, „rendkívül súlyosnak tartja”, hogy a dán hatóság előzetes vizsgálatok nélkül bebörtönözték az öthetes kisbaba román állampolgárságú szüleit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?