Kamera rögzítette, ahogy fékezés nélkül rohant a kocsisorba egy romániai autó

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy szombat délután a magyarországi M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr három személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt időszak egyik legmegdöbbentőbb eseménye történt szombaton: a felvételeken az látható, hogy az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve szépen lassított, és szinte mindenki vészvillogót használt a sor végén, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre.

A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, amelyik szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel és sebességgel a várakozó járművekbe csapódott.

Összesen 3 autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt. A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. Ugyanakkor a fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A hasonló esetek elkerülése érdekében arra kérik a járművezetőket, hogy minden esetben az útra, a forgalomra koncentráljanak vezetés közben. A torlódásokra, munkavégzésre számos módon, táblákkal, előjelző autókkal, a gyorsforgalmi utak felett található digitális kijelzőkkel is felhívják a közlekedők figyelmét, melyeket érdemes komolyan venni. Emellett a közösségi autós applikációk is előre jelzik az ilyen eseményeket, így érdemes azokat is használni – írták.

Kapcsolódók

Kimaradt?