Ismét szennyár zúdul Magyarországra Romániából

A Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai szelektálják a munkagépekkel kiszedett, a romániai vízgyűjtőről a Szamoson árhullámmal érkezett hulladékot az Olcsvánál kialakított hulladékdepóban | Fotó: MTI/Balázs AttilaPercenként 100-120 PET-palack érkezik a Szamoson Romániából Magyarországra. A magyar vízügyi hatóságok részlegesen elzárták a folyómedret, 24 órában folyik a kárelhárítás - számolt be a 24.hu.

Az elmúlt napok csapadékos időjárása következtében kisebb árhullámok indultak el a Felső-Tisza külföldi vízgyűjtőjén. Az áradó Szamos a romániai vízgyűjtőről hulladékot és nagyobb mennyiségű szerves anyagot (például faágakat) sodor magával, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság már szerdán elrendelte a legmagasabb, III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget a Szamos olcsvai kármentesítő helyére.

A vízügy munkatársai hajókkal részlegesen elzárták a folyómedret, az így feltorlódott és partra terelt uszadékot pedig a nap 24 órájában folyamatosan távolítják el a vízből, majd újrahasznosítás céljából szelektálják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?