Hivatalos: a világ két legjobb középülete a Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza

A világ legjobb középületének választották a Liget Budapest Projekt keretében megvalósult Néprajzi Múzeumot 2024 május 30-án, Szingapúrban – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az elismerés átvételét követően.

Az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztői díj, a FIABCI World Prix d'Excellence átadó gáláján aranyéremmel jutalmazták a Ferencz Marcel által tervezett Néprajzi Múzeumot, ezzel a szintén a Liget Budapest Projekt keretében felépült Magyar Zene Háza mellett Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal rendelkező épületévé vált. A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által megálmodott zenei beavatóintézmény a Magyar Zene Háza is díjat nyert a FIABCI nemzetközi díjátadóján, így immár a budapesti Városligetben található a világ két legjobb középülete.

Forrás: Liget Budapest

A nemzetközi szakértőkből álló döntőbizottság az indoklásában fenntarthatósági, esztétikai és a látogatói élmény szempontjából egyaránt a világ legjobbjainak ítélte a két különleges intézményt. Az építészet Oscar- és Nobel díjainak megfeleltethető rangos elismerések elnyerése mellett az is visszaigazolja a Néprajzi Múzeum épületének nívóját, hogy a világ egyik legrangosabb kulturális eseményén, a 2023-as Velencei Építészeti Biennálén a Néprajzi Múzeum képviselte Magyarországot a pavilonban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?