Hírességek Csarnoka: Varga Dezső kapta a Torriani-díjat

Varga Dezső nevében Nagy Attila, a Román Jégkorong-szövetség elnöke vette át a Richard „Bibi” Torriani-díjat a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) képviselőjétől az A csoportos jégkorong-világbajnokság zárónapján.

Ahogyan arról még januárban beszámoltunk, az 1939. május 14-én, Csíkszeredában született egykori legendás hokissal bővült a Hírességek Csarnoka, a kisebb hokis nemzetek kiemelkedő alakjainak az IIHF 2015. óta ítéli meg a Torriani-díjat.

Fotó: IIHF

Varga Dezső szülővárosában, majd pedig a bukaresti Steaua együttesében hokizott. Románia válogatottjával összesen 17 világbajnokságon vett részt, köztük az 1977-es tornán, amikor is csapatkapitányként vezette pályára a trikolórokat az éldivízióban. Ugyanakkor három téli olimpián is részt vett a válogatottal, 1964-ben, 1968-ban és 1976-ban szerepelt az ötkarikás játékokon.

„Mély elismeréssel tartozunk Varga Dezsőnek, hogy városunk hírnevét immáron a hírességek csarnokában is öregbíti” – üzente Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere hétfőn a Facebook-oldalán.

Romániából korábban Eduard Pană és Doru Tureanu kerültek be az IIHF Hírességek csarnokába játékosként.

Az idei elitvilágbajnokságot különben Csehország nyerte, miután 2-0-ra legyőzte Svájc válogatottját a vasárnap esti döntőben. A bronzéremért Svédország Kanadát múlta felül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?