Székely hokilegendával bővül a Hírességek Csarnoka

Székely hokilegendával bővül idén tavasszal a Híreségek Csarnoka, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) e heti bejelentése alapján Varga Dezső kapja a 2015-ben alapított Richard „Bibi” Torriani-díjat.

Fotó: a Székely Jégkorong Akadémia Facebook-oldala

Ezt a kisebb hokis nemzetek kiemelkedő alakjainak ítéli meg a nemzetközi sportszervezet, amelyet idén májusban, az A csoportos jégkorong-világbajnokság zárónapján adnak át az 1939. május 14-én, Csíkszeredában született egykori legendás játékosnak. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia Facebook-oldalán gratulál Varga Dezsőnek a hatalmas elismerésért, ami meglátásuk szerint tovább öregbíti a székely hoki hírnevét.

Az egykori legendás játékos szülővárosában, majd pedig a bukaresti Steaua együttesében hokizott. Románia válogatottjával összesen 17 világbajnokságon vett részt, köztük az 1977-es tornán, amikor is csapatkapitányként vezette pályára a trikolórokat az éldivízióban. Ugyanakkor három téli olimpián is részt vett a válogatottal, 1964-ben, 1968-ban és 1976-ban szerepelt az ötkarikás játékokon.

Romániából korábban Eduard Pană és Doru Tureanu kerültek be az IIHF Hírességek csarnokába játékosként. Magyarország négy névvel szerepel a listán: Pásztor György és Schell László (játékvezető), továbbá Ocskay Gábor és Szélig Viktor Torriani-díjjal szerepel a sportág legjobbjait tömörítő Hall of Fame.be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?