FRISSÍTVE - Elena Udrea hiába menekült, nem ússza meg: Bulgária kiadja Romániának, hogy letöltse büntetését

Bulgária kiadja Romániának Elena Udreát, akit a legfelsőbb bíróság április 7-én hat év börtönbüntetésre ítélt, döntött kedden a Blagoevgrad városi bíróság. FRISSÍTVE: Udrea kiadatásáról Lucian Bode belügyminiszter is nyilatkozott.

Elena Udrea a legfelsőbb bírósági döntés közzétételét megelőzően elmenekült az országból, néhány nap múltán Bulgáriában fogták el, azóta is ott van őrizetben. A blageovgradi bíróság döntése nem jogerős, öt napon belül megfellebbezhető.

Elena Udreát csúszópénz elfogadásáért és hivatali visszaélésért ítélték jogerősen hat év börtönbüntetésre a Bute-gálaként ismert ügyben.

A volt turisztikai miniszter megfellebbezte az előzetes letartóztatásáról szóló döntést, ezt azonban a szófiai bíróság elutasította, ahogy Udrea ügyvédeinek azt a keresetét is, mely szerint az őrizet ügyfelük orvosi problémáit súlyosbítja.

Bode: Udreát akkor szállítják haza, ha jogerős bírósági döntés születik

Lucian Bode belügyminiszter úgy nyilatkozott kedden a parlamentben, hogy Elena Udrea volt turisztikai minisztert akkor fogják átadni a bolgár hatóságok Romániának, amikor egy bolgár bírói testület jogerős ítéletet hoz erről, írta az Agerpres. Bode hozzátette, tekintve a Szófia és Bukarest közötti kis távolságot, feltételezhető, hogy Udreát szárazföldi úton szállítják majd haza.

Kapcsolódók

Kimaradt?