Csúcstechnológiás megfigyelő rendszert helyeztek üzembe Kárpátalján

Új, „csúcstechnológiás” megfigyelő rendszert helyeztek üzembe Kárpátalján, amely lehetővé teszi a megyébe belépő potenciálisan kockázatos személyek és gépjárműveik gyors azonosítását és kiszűrését – jelentette be kedden Viktor Mikita kormányzó.

A megfigyelő rendszer a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás bázisán létrehozott helyzetelemző központban működik – derül ki a közigazgatás hivatalos honlapján közzétett közleményből.

„Ez az egyedülálló és csúcstechnológiát képviselő digitális platform lehetővé teszi számunkra, hogy információkat szerezzünk a lehetséges fenyegetésekről, elemezzük a kockázatokat, és biztosítsuk a rendvédelmi szervek, katonai alakulatok, segélyszolgálatok, egyéb védelmi és biztonsági szolgálatok gyors reagálását régiónkban” – hangsúlyozta Mikita.Fotó: Czinzel László

A kormányzó elmondta, hogy a rendszer az arcképrögzítés és -felismerés segítségével biztosítja a „kockázati” csoportba tartozó, illetve a térségben esetlegesen titkosszolgálati, felforgató és bűnözői tevékenységet folytató személyek gyors felkutatását és azonosítását.

Ebből a célból korszerű kamerákat telepítenek a kritikus infrastruktúra létesítményeiben, a fő közlekedési csomópontokban, az ellenőrző pontokon, vasútállomásokon, amelyek segítségével minden, a régióba belépő személyről vagy járműről információt gyűjtenek, amelyet a megyei helyzetelemző központba továbbítanak, ahol azonnal feldolgozzák azokat.

A rendszerbe integrálják a településeken már működő térfigyelő rendszereket is. A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás az elsők között döntött úgy Ukrajnában, hogy információbiztonsági irányítási rendszert épít ki a térség információforrásainak védelme érdekében a hadiállapot idején – húzta alá Viktor Mikita.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?