Szatmárnémeti újabb segélyszállítmányt küldött kárpátaljai testvérvárosának

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Máltai Szeretetszolgálat segítségével pénteken egy újabb segélykonvojt indított útnak Beregszászra.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestertől megtudtuk: a kárpátaljai város polgármesteri hivatalának kérését figyelembe véve ezúttal elsősorban az ivóvízellátáshoz szükséges felszereléseket tartalmaz az útnak indított szállítmány.

A szerző felvételei

Visszatérő jelenség, hogy az ukrajnai testvérváros célzottan, nem mindig élelmiszer típusú segítséget kér: az ezt megelőző segélyszállítmányok esetében is elsősorban technikai felszerelés, áramgenerátor, sőt egy légvédelmi sziréna is szerepelt az elküldött segítségben.

Az orosz–ukrán háború kezdete óta a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és civil partnerei – a Hans Lindner Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókszervezete – 330 ezer lej értékben segítettek az kárpátaljai testvérvárosoknak. Ungvár önkormányzatának 100 ezer lejnyi gyorssegély lett átutalva, Beregszász pedig 230 ezer lej értékű, vészhelyzetekben használt, valamint az ivóvízellátáshoz szükséges felszerelésekkel és négy szállítmány alapvető élelmiszerrel lett kisegítve.

„A beregszásziak jó barátaink, az igazi barátok pedig a bajban különös odafigyeléssel segítik egymást. Örülök, hogy számos megbízható, szociálisan érzékeny civil szervezet tevékenykedik Szatmárnémetiben és jó a kapcsolatunk velük. Emellett a városi tanácsi is az első szóra reagált, amikor pénzbeli gyorssegély kiutalásáról volt szó. Bízom benne, hogy a háború mihamarabb véget ér, és testvérvárosainkban, amelyeket egyelőre elkerült a rombolás, hamarosan normalizálódik a helyzet. Mi azonban készek vagyunk további segítséget nyújtani, ha a helyzet úgy hozza” – nyilatkozta a Maszolnak Kereskényi Gábor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?