Biden reagált Boris Johnson lemondására

Az Egyesült Államok folytatja a szoros együttműködést az Egyesült Királysággal – tudatta Joe Biden amerikai elnök csütörtökön közleményében, amelyet néhány órával azután tettek közzé, hogy lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök. A lemondásról a közleményben ugyanakkor nem esik szó.

„Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok a legközelebbi barát és szövetséges, és a népeink közötti különleges kapcsolat szilárd és tartós” – áll az elnök közleményében.

Fotó: Agerpres/EPA

„Folytatom szoros együttműködésünket az Egyesült Királyság kormányával, valamint szövetségeseinkkel és partnereinkkel a világban egy sor elsőrendő prioritás alapján” – tette hozzá Joe Biden.

„Ez magában foglalja az ukrán nép erős és egységes támogatását abban az időszakban, amikor a demokratikus Ukrajna Putyin kegyetlen háborúja ellen védekezik” – olvasható még a közleményben.

Mint írtuk, lemondott Boris Johnson a brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéről; a lépéssel megszűnik Johnson miniszterelnöki tisztsége is, de a kormányfő bejelentette, hogy utódja megválasztásáig ellátja hivatali feladatait.

Johnson, aki 2019 óta állt a kormányzó Konzervatív Párt és a brit kormány élén, csütörtök délután, a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt felolvasott lemondó nyilatkozatában úgy fogalmazott: az alsóházi konzervatív frakció immár egyértelművé vált szándéka az, hogy a párt élére új vezető, ebből következően a kormány élére új miniszterelnök kerüljön.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?