FRISSÍTVE - A román mentők kimentettek két felnőttet, a gyermekük azonban már halott volt - megszólalt a mentőcsapat vezetője

A törökországi küldetésen lévő román kereső- és mentőegység (RO-USAR) befejezte azt a küldetést, amelynek során egy háromtagú családot mentettek ki a romok alól Antakya városban – tájékoztatott kedd este az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU). Bogdan Vlăduțoiu, a törökországban már szolgálatot teljesítő mentőcsapat vezetője kijelentette: „ez a legnehezebb küldetés, a legnagyobb pusztítással, amit eddig láttunk". 

Küldetésben a romániai mentőcsapat | Fotók: Katasztrófavédelmi Felügyelőség

A felügyelőség szerint három személyt húztak ki a romok alól: a két felnőtt életben van, őket átadták a mentőszolgálatnak; a gyermeket azonban holtan találták, őt a rokonság vette át.

Az IGSU kedd reggel jelentette be, hogy a román mentőegység egy kilencemeletes összedőlt épület romjai alól próbál kimenekíteni egy háromtagú - férj, feleség és gyermek - családot Antakya városban.

A romániai mentőcsoport koordinátora a Digi FM-nek elmondta, hogy pályafutása során még soha nem látott ennél nagyobb pusztítást.

Bogdan Vlăduțoiu kijelentette, „számunkra ez a legnehezebb küldetés, a legnagyobb pusztítással, amit eddig láttunk, és mindent megteszünk, hogy segítsünk törökországi barátainknak, hogy minél több embert megmenthessünk”. A csapatvezető elmesélte, sikerült elérniük egy családot, anyát, apát és gyermeket, akik a romok alatt voltak. „A ház körül mindenki ott volt, aki ismerte őket, és ragaszkodott ahhoz, hogy megmentsük őket. Sikerült mindenkit kihúznunk. Nagyon nehéz művelet volt. A gyermeket azonban holtan találtuk, mert beszorult a szülei közé" – mesélte a történteket Vlăduțoiu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg