Az Atlanti Tanács tagjaival találkozott Washingtonban Mihai Fifor

Mihai Fifor védelmi miniszter kerekasztal-megbeszélésen vett részt Washingtonban az Atlanti Tanács tagjaival. A találkozón Nicolae Ciucă, a román hadsereg vezérkari főnöke és Florin-Lazăr Vlădică államtitkár is részt vett - tájékoztat a védelmi minisztérium közleménye. 

A megbeszélések során Mihai Fifor értékelte a román-amerikai stratégiai partnerség transzatlanti megerősítését.

Ugyanakkor az Atlanti Tanács tagjai érdeklődésüket fejezték ki a regionális biztonság fejlődésével, valamint a Fekete-tenger térségében történő eseményekkel kapcsolatosan. Mihai Fifor hangsúlyozta, hogy egységes, egybehangolt politikai és katonai kiállásra van szükség annak érdekében, hogy biztonságossá tegyék a térséget, és elbátortalanítsák a Fekete-tenger térségében megkísérelt agresszív beavatkozásokat. A védelmi tárca vezetője szerint nagyon fontos, hogy a NATO-n belül egységesen lépjenek fel a keleti szárnyon, hogy hatékonyan válaszolhassanak az euro-atlanti biztonságot érintő esetleges provokációkra. 

A román küldöttséget Románia USA-beli nagykövete, George Maior kísérte el. 

Szeptember 19-én a védelmi minisztérium képviselete James Mattis védelmi miniszterrel találkozik a Pentagonban, majd megkoszorúzzák az arlingtoni temetőben az ismeretlen katona sírját. 

Kimaradt?