A GPS-t babrálta a karcagi baleset moldovai okozója

Magába roskadva kért bocsánatot a 24 éves, moldovai állampolgságú V. Mihail a karcagi balesetben életét vesztett öt csíkszentgyörgyi áldozatot gyászoló családoktól, akik az ő felelőtlensége miatt elvesztették szeretteiket.csecsemo5 mtibuganyjanos

A Blikk információi szerint a fiatalember elismerte bűnösségét, semmilyen mentőkörülményt nem hozott fel a szolnoki bíróságon, ahol elrendelték 30 napra az előzetes letartóztatását.

A fiatalember elmondta, hazafelé igyekezett vasárnap reggel menyasszonyával, és barátjával Moldáviába, az ortodox karácsonyt megünnepelni. A 4-es főúton nem aludt el, még csak figyelme sem lankadt, hanem az autó GPS-ét nyomogatta, és miközben lenézett, az autója átment a másik sávba, ahol összeütközött a csíkiak Opel Astrájával.

Mint megírtuk, a csíkszentgyörgyi magyarok éppen a karácsonyi ünnepek után igyekeztek vissza munkahelyükre. Néhány évvel ezelőtt költöztek Budapestre a jobb megélhetés reményében. Albérletben éltek, de most már visszavágytak szülőföldjükre, Csíkszereda külterületén ki is néztek maguknak egy telket.

A szolnoki bíróságon V. Mi­hail fejét a falnak támasztva, keserű arccal azt kérdezte ügyvédjétől, hány évet kaphat. A válasz letaglózta: mivel kettőnél több ember halálát okozó, gondatlan közúti baleset okozásáért kell felelnie, 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel számolhat. Mivel büntetlen előéletű, és az útviszonyoknak megfelelően 70-80 kilométeres sebességgel haladt, esélye van arra, hogy 4-5 évvel megússza a közlekedési bűncselekményt.

csecsemo3 mtibuganyjanosA balesetet okozó Volkswagen Touareg terepjáróban utazók szinte sértetlenül úszták meg a balesetet. A csíkszentgyörgyi magyarok 10 éves Astrájából azonban szinte semmi sem maradt. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott, ráadásul légzsák sem volt benne. Információink szerint a halottakat a gyászoló család mindenképpen Székelyföldön akarja majd örök nyugalomra helyezni. A holttestek hazaszállításában a székelyhon.ro információi szerint az Opelt vezető G. László Budapesten lévő felesége és az ő testvérei segítenek majd az erdélyi családnak.

Kimaradt?