Letartóztatták a balesetben elhunyt csíkiak gyilkosát

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Szolnoki Járásbíróság azt a moldovai férfit, aki a vádak szerint a vasárnap autóbalesetben elhunyt öt csíkszentgyörgyi személy halálát okozta.

Kovács László ügyvéd elmondta: 24 éves védence elismeri felelősségét a tragikus balesetért és tudomásul vette a döntést. A moldovai állampolgárságú sofőr ellen jelenleg kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folyik eljárás – tette hozzá.D  MJ20130108008

Jelezte: V. Mihail-t „rendkívül megviselték az elmúlt napok eseményei” és kérte ügyvédjétől, hogy tolmácsolja részvétnyilvánítását a karambolban elhunytak hozzátartozóinak.

Gyászban a Csíki-medence

A szekelyhon.ro tudósítása szerint nemcsak Csíkszentgyörgy község lakóit, de az egész Csíki-medencét megdöbbentette a vasárnap reggel fél nyolckor Karcagnál történt közúti tragédia, amely során négy felnőtt és egy hat hónapos fiúgyermek vesztette életét. A falubeliek szerint példamutató, dolgos és teljesen ártatlan életeket oltotta ki hobbiterepjárójával a moldovai fiatal. 

A portál mmegtudta: a családi házban töltött ünnepeket követően J. Elemér és szomszédja, G. László – utóbbi személyautójával –  Csíkszentgyörgyről szombaton késő délután indult Csíkszeredába, ahonnan felvették Elemér bátyját, Ottót és feleségét, a csíkszeredai J. Krisztinát, valamint a házaspár féléves kisgyerekét. A megyeközpontból vasárnapra szerettek volna Budapestre jutni, ahol már évek óta munkát vállaltak.gal

Kora reggel azonban a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében, Karcag közelében frontálisan ütköztek a Budapest irányából Debrecen felé tartó, egyelőre ismeretlen okból a szemközti forgalmi sávba áttérő, francia rendszámú, 24 éves moldovai állampolgárságú férfi vezette Volkswagen Touareg típusú autóval.

„Csíkszentgyörgyön megállt az idő, a település lakosságát megdöbbentette a szörnyű tragédia, még mindig nem tudtunk felocsúdni a sokkból. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy egyszerre ennyi csíkszentgyörgyire sújtson le a végzet” – nyilatkozta a szekelyhon.ro-nak György József, a község polgármestere.

Az elöljáró elmondta, a balesetet követő huszonnégy órában nem volt lelkiereje felvenni a kapcsolatot az áldozatok családjával. A napokban azonban tájékozódni fog arról, milyen segítséget igényelhet a család az önkormányzattól, illetve lehetőségeihez mérten a polgármesteri hivatal miben támogathatja a gyászoló hozzátartozókat.

Kimaradt?