Megoperálták Margaret Thatchert, a Vasladyt

Húgyhólyag-nagyobbodással megműtötték Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt, a műtét jól sikerült, és a "Vaslady" teljesen jól van - közölte pénteken Tim Bell, aki hosszú ideig tanácsadója volt.

A tanácsadó további részleteket nem árult el, és azt sem közölte, hogy melyik kórházban volt a műtét, mert nem akarja, hogy az egészségügyi intézményt megrohamozzák telefonhívásokkal. A 87 éves volt tory miniszterelnök egészségi állapota instabil azóta, hogy több mint tíz évvel ezelőtt több kisebb infarktusa volt. Több magánrendezvényen is megjelent ebben az időszakban, de nyilvános szereplése nem volt.tachaer

Az időskori demenciában szenvedő Thatcherről utoljára márciusban jelent meg fotó a brit sajtóban. A Daily Mail fotósainak egy köztéri parkban sikerült lencsevégre kapniuk a volt konzervatív politikust, aki a tavaszi napsütést akarta kiélvezni a szabadban. A lap szerint kedélyesen elbeszélgetett az őt megszólítókkal és az évek alatt bekövetkezett változásokra is csak egy apró dolog utalt, legendás kézitáskáját Thatcher sétabotra cserélte.

A Daily Mail szerint Thatcher ideje nagyobb részét otthon tölti klasszikus zene hallgatásával, állandó társasága az ápolója Kate, aki már tíz éve van mellette. A volt miniszterelnöknő rengeteg levelet kap, még mindig könyveket dedikál és érdeklődve követi a híreket is, habár azok kommentálásából kimarad.

Kimaradt?