Orbán Viktor: Soros György jó ügyekért küzdött, de az régen volt

Soros György egykori antikommunistasága és a mostani, a nemzetközi erők által gerjesztett migránsválság más ügy - reagált az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök arra, hogy a Jobbik kérdőre vonta amiatt: a '80-as években elfogadta Soros György támogatását, most viszont szembefordult vele.

A miniszterelnök szerint a mostani migránsválságnak semmi köze a korábbi antikommunista küzdelmekhez. A kormányfő erről a parlamentben beszélt, amikor Soros György fideszeseknek nyújtott támogatásáról kérdezte őt a Jobbik.

A jobbikos Gyöngyösi Márton arra hívta fel a figyelmet, hogya kormány által bírált üzletember a Fidesz szinte összes alapítóját és prominensét támogatta a '80-as években. "Nem gondolja, hogy kétarcú, opportunista és hiteltelen, amikor ön a korábbi mecénásával szembefordul?" - kérdezte.

Orbán Viktor azt válaszolta: az antikommunista mozgalom idején - demokratikus ellenzéki mozgalomként - számos támogatást kaptak, ezt sosem titkolták. Ám a kormányfő szerint ehhez semmi köze a mostani migránsválságnak, amikor nemzetközi erők azon dolgoznak, hogy Magyarországra és az EU többi országába is minél nagyobb számban hozzanak be migránsokat".

"Hívhatják akárkinek is, aki ezt finanszírozza, legyenek bármilyen érdemei is a korábbi antikommunista időszakban, ez, amit ma tesz, ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel, és nekünk, miután mi nem vagyunk zsoldosok, hanem a hazánk érdekét képviseljük, ezt világosan meg is kell mondanunk" - fogalmazott a kormányfő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?