Döbbenetes közúti baleset Afganisztánban: 73 halott, több tucat sérült

Súlyos, mintegy 73 ember halálát okozó közúti baleset történt vasárnap Afganisztánban: két autóbusz egy üzemanyag-szállító teherautóval ütközött, ami hatalmas robbanást idézett elő - közölték a hatóságok.

A szerencsétlenség az ázsiai ország középső részén található Gázni tartomány Mokor nevű körzetében történt. Dzsavid Szalangi, a gázni kormányzó szóvivője elmondta, hogy a két autóbusz - amelyeken nagyjából 125-en utaztak - Kabulból Kandahárba tartott, amikor belerohant egy szembejövő üzemanyag-szállító tartálykocsiba. Az ütközés nyomán tűz keletkezett, amely pillanatok alatt beborította mindhárom járművet.

A szóvivő közölte, hogy a hadsereg egységei a helyszínre siettek és sikerült kimenteniük néhány utast a lángok fogságából. 73-an azonban meghaltak, több tucatnyian pedig megsérültek, utóbbiak közül sokak állapota válságos.

A szerencsétlenség még a közismerten veszélyes országutakkal rendelkező Afganisztánban is súlyosnak számít, de egyelőre nincs arra utaló jel, hogy egy közúti balesetnél többről lenne szó.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?