Ferenc pápa a migránsok befogadására szólított fel

Ferenc pápa állást foglalt amellett, hogy a nemzetek és vezetőik nyissák meg szívüket, és kapuikat a migránsok előtt. A katolikus egyházfő negyvenezer fős tömeg előtt beszélt a migrációs helyzetről szerdai általános audenciáján, Vatikánvárosban.  

A pápa az izraeli nép száműzetésének bibliai eseményeit idézve taglalta a most zajló migrációs helyzetet. Kiemelte, hogy ma is sokan „a száműzetés tragédiáját élik át távol hazájuktól, szemükben romba döntött otthonaik látványával és szívükben a szeretteik elvesztése miatti fájdalommal”. Az egyházfő beszédében úgy fogalmazott, hogy „nem szabad bezárni a kapukat előttük” és hozzátette: „ma nagyon sok ajtó és nagyon sok szív zárva van” a migránsok „a szabad ég alatt, élelem nélkül szenvednek, és nem léphetnek be, nem érzik a befogadást. Én azt szeretem nagyon hallani, amikor a nemzetek és kormányzóik megnyitják a szívüket és megnyitják a kapukat”- mondta Ferenc pápa a szavait a Szent Péter téren hallgató mintegy negyvenezer fős tömeg előtt.

Olasz elemzők szerint az egyházfő a csütörtöki-pénteki uniós csúcstalálkozó résztvevőihez intézte szavait, amelynek fő témája a migráció lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?