Tizennégy fogyatékos halt meg egy németországi gyártűzben

Tűz ütött ki hétfőn egy dél-németországi üzemben, ahol fogyatékkal élő személyek dolgoznak. A tűz következtében 14 ember meghalt, további hét megsebesült - közölte délután a helyi rendőrség.tuz

A tűz az üzem pincéjében történt robbanás következtében keletkezett. Az egyelőre nem ismert, mi váltotta ki a detonációt. A robbanás pillanatában mintegy százan tartózkodtak az épületben.

A helyszínre háromszáz tűzoltó vonult ki, az oltásban több helikopter is részt vett. A lángokat két óráig tartó küzdelemmel sikerült megfékezni. A mentőakció során az üzemet teljesen kiürítették.

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburg térségében fekvő Titisee-Neustadt településen működő fafeldolgozó üzemben összesen nagyjából 120 szellemi, vagy szellemi és testi fogyatékkal élő embert foglalkoztatnak.

A tűztől sokan pánikba estek. A mentés során "olyan emberekkel volt dolgunk, akik természetszerűleg nem racionálisan reagálnak" - nyilatkozott a helyi tűzoltóság vezetője.

Winfried Kretschmann tartományi kormányfő részvétét nyilvánította az elhunytak hozzátartozóinak, és a késő délutáni órákban helikopterrel a helyszínre repült.

Kimaradt?