Soros György visszaszólt Orbán Viktoréknak

"A magyar miniszterelnök célja a menekültektől megvédeni a nemzeti határokat, míg a mi célunk a megvédeni azokat, akik menekülésre kényszerültek" – így reagált Soros György a budapesti politikusok támadásaira.

Az üzletembert az Index kérdezte meg, hogy mit szól a Fidesz és a kormány által az elmúlt napokban rázúdított össztűzhöz. Mint ismert, Orbán Viktor a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy a „migránsözönt” olyanok is segítik, akik „mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat”. E nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot a kormányfő Soros György neve fémjelzi a legerősebben.

"Úgy vélem, hogy amit a Nyílt Társadalom Alapítványok tesznek, hozzájárul az európai értékek védelméhez, míg a magyar miniszterelnök terve aláássa a legfontosabb közös európai értékeket – olvasható Soros közleményében. – Az alapítványok hat pontból álló, szeptember 26-án nyilvánosságra hozott terve, félreérthetetlenül bizonyítja ezt."

Soros ebben a hat pontban egyebek mellett kifejtette: az EU-nak egymillió menedékkérőt kellene befogadnia, őket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kellene támogatni, a menedékkérőknek biztonságos útvonalat kellene biztosítani, ügyükkel nem a nemzetállamoknak, hanem egy EU-s ügynökségnek kellene foglalkoznia.

Hétfőn a parlamentben napirend előtt Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke is bírálta Sorost. Kósa azt mondta: "Soros György jobban tenné, ha máshol kereskedne!"

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?