Bocsánatot kért a Fidesz a Helsinki Bizottságtól Hoppál „sorosozása” miatt

Honlapján megjelentetett, "helyreigazítás" című közleményében kért bocsánatot a Fidesz a Magyar Helsinki Bizottságtól, miután a szervezet pert nyert a párt ellen és a Fővárosi Ítélőtábla erre kötelezte a Fideszt.

"Bocsánatot kérünk a Helsinki Bizottságtól, amiért a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szóvivője, dr. Hoppál Péter 2013. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a Helsinki Bizottság azért kap támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa" - közölte a párt a honlapján "Helyreigazítás" címen.

Az bocsánatkérésre azért került sor, mert a Helsinki Bizottság jogerősen pert nyert a Fidesszel és akkori szóvivőjével, Hoppál Péterrel szemben.

Hoppál ugyanis 2013 augusztusában azt mondta: a civil szervezetek, köztük a Magyar Helsinki Bizottság amerikai megrendelésre támadják a magyar kormányt, a Fideszt és a miniszterelnököt.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, és kötelezte a Fideszt, illetve Hoppál Pétert: a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint awww.fidesz.hu portálon közzé tett nyílt levél útján fejezze ki sajnálkozását amiatt, hogy valótlan tényekkel megsértette a bizottság jóhírnevét.

Kimaradt?